16.3 C
Amsterdam
donderdag, september 19, 2024

Zo wordt je niet opgelicht in elke supermarkt!

- Advertisement -

Zo wordt je niet opgelicht in elke supermarkt door slim boodschappen te doen. Elk supermarkt heeft het recht om zelf de prijzen te bepalen. Maar een verstandige shopper kijkt verder dan zijn neus lang is. Zo heeft elk supermarkt wel verschillende manieren om u zoveel geld mogelijk uit handen te maken. Maar hoe kan je toch op een zo voordelig mogelijke manier je dagelijkse boodschappen doen? In dit artikel bespreken we een aantal handige tips om niet opgelicht te worden in elke supermarkt.

Gebruik je ogen goed

Het klinkt heel voor de hand liggend maar in de praktijk is het soms toch echt zoeken en goed kijken. Welk product en waar deze op de juiste plaats staat in de winkel. Supermarkten zijn ingericht om jou als klant niet te dienen van gemak. Nee, een supermarkt is niet langer de kleine ondernemer om de hoek waar je 1 of 2 aardappels kan afrekenen.

Ze willen geld! En omzet is het belangrijkste doel.

Met dit idee in gedachten is het goed om ons eigen gedrag te bestuderen wanneer we een supermarkt binnen lopen.

Bestudeer je eigen gedrag eens

Komen we doelgericht binnen? Of laat je je vanaf de entree tot aan de kassa verleiden door de slinkse inrichting van de gangpaden en verschillende afdelingen? Is het je nooit opgevallen dat de broodafdeling vaak aan het begin van de looproute is? Waarom dit? Heerlijk vers gebakken brood zal zeker de trek opwekken. En daarmee ook het jouw koopgedrag beïnvloeden. De conclusie is: je kan beter met en boodschappenlijst een supermarkt binnen stappen. Anders wordt je overgeleverd aan trek, onnodige aanbiedingen, en de verleiding om meer geld uit te geven dan gepland.

Maak gebruik van kilo prijs informatie

Een bijzonder goed voorbeeld is het goed bekijken en lezen van de productlabels. Het kost wellicht wat moeite. Maar je bent voordeliger uit als je goed kijk naar de werkelijke kosten van een product per kilo. Laat je niet misleiden door het kopen van een kleiner formaat. Het eindbedrag (prijs op de label) van het product kan laag zijn. Maar in verhouding betaal je de hoofdprijs aan de kassa!

In het voorbeeld van de Pandan rijst van de Jumbo is er een gigantisch verschil tussen hetzelfde product uit een plastic verpakking of een kartonnen doos.

Het percentage verschil tussen €1.79 en €3.70 is 106.7 %

Zeker bij een dergelijk product (rijst) wat lang houdbaar blijft zou je kunnen zeggen dat het logischer is om groter in te kopen (indien mogelijk per kilo) en kosten te besparen op langer termijn. Slim boodschappen doen is soms meer inkopen dat je op het moment nodig hebt.

- Advertisement -
Latest news
- Advertisement -
Related news
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in