14.3 C
Amsterdam
dinsdag, juni 18, 2024

Waarom is het belangrijk dat zwarte mensen hun rijbewijs behalen

- Advertisement -

Waarom is het belangrijk dat zwarte mensen hun rijbewijs behalen is het thema waar ik in dit artikel over praat. 2009, voor mij een prachtige zomer wat ik niet snel zal vergeten. Het moment dat je hoort “Gefeliciteerd je bent geslaagd” gaat een nieuwe deur voor je open!

Maar over welke deur(en) spreek ik hier?

Rijdende voertuigen hebben altijd mijn interesse gehad. Althans alles met een motor er in. Een kapotte radio ging niet zomaar bij de vuilnis. Nee! Met schroevendraaier en boterhammes werdt elk elektronisch apparaat wat ik in mijn bezit kon krijgen uitgebreid geïnspecteerd en uit elkaar gehaald. Veel heb ik zeker hiervan geleerd. Bijvoorbeeld hoe verschillende apparaten worden gemaakt en welke componenten je op welke plekken kan verwachten. Mijn fascinatie is blijven hangen bij de “MOTOR”.

Mijn fascinatie met beweging

Uren kan je me vóór een wasmachine zetten terwijl mijn witte was op 60 graden draait. “In beweging zijn” heeft me altijd al geïnteresseerd. Hoe kom je van A naar B? In welke situatie bevindt ik me nu en hoe verbeter ik die? Hoe kom ik net zoals een auto met motor, ook vooruit in het leven? En hoe realiseer ik dit op een manier dat de reis efficiënt en plezierig is.

Stilstaan, daarvan had ik vanaf jongs af aan al snel door dat dit leidt tot verloedering en verlies.

Zwarte mensen en de omgeving waarin ze opgroeien

Voor mij was de vergelijking goed zichtbaar in mijn eigen omgeving. De witte mensen in mijn omgeving leken alles op orde te hebben! Een huis, een auto voor de deur (vaak zelfs 2). De zwarte mensen hadden huisvestingsproblemen i.v.m. grote gezinnen. Voor verplaatsing vaak afhankelijk van het openbaar vervoer of snorders(illegale taxidienst).

Natuurlijk is dit heel abstract gezegd. Maar wellicht is het voor de zwarte lezer toch herkenbaar dat het behalen van het rijbewijs wel gewenst is. Maar er wordt niet naar toegewerkt of voor gespaard. Het rijbewijs cadeau op je 18e verjaardag is wat mij betreft een must! Wist je dat 80 Procent volwassenen in Nederland een rijbewijs heeft?

Doe je kind een rijbewijs cadeau

We kunnen allemaal wel een lijst verzinnen waarom het handig zou zijn een rijbewijs te hebben. Maar het gaat niet om het maken van die lijst. Ik vertel in dit artikel hoe het behalen van mijn rijbewijs in hetzelfde jaar toen ik 18 jaar ben geworden van “invloed” is geweest op mijn leven. De kwaliteit van mijn leven en de dingen die ik heb gedaan en doe komt door de flexibiliteit van het hebben van mijn rijbewijs. Pardon dit bewijs is begonnen als 16-jarige op een scooter! Al sinds mijn 16e maak ik actief deel uit van het verkeer op een gemotoriseerd voertuig. Waarom is het belangrijk dat zwarte mensen hun rijbewijs behalen, en waarom zou dit artikel jou moeten aanspreken?

De invloed hiervan op werk, ontspanning en tijd

Ja, ik ben en voel me achtergesteld in het leven! Dit heb ik echter nooit geaccepteerd als ontmoediging maar als uitdaging. Ik stel mijzelf altijd een aantal kernvragen als zwarte man.

  • Wat kan ik doen om meer dan gemiddeld te zijn
  • Welke belemmeringen moeten uit de weg om mijn doel te bereiken

Mijn systematische aanpak van wensen, doelen en problemen heeft mij een resultaat opgeleverd waarover ik kan getuigen dat het werkt! Als we als zwarte mensen bewuster worden welk effect beslissingen hebben die we jong nemen. Kunnen we later veel profijt hebben van eerdere investeringen.

We oogsten niet direct wat er is gezaaid

Dit artikel is geschreven om het dialoog aan te willen gaan in de zwarte gemeenschap over afhankelijkheid en hoe we elkaar kunnen helpen toe groeien naar een grotere zelfstandigheid. Binnen gezinnen zie je vaak dat er weinig familie is waar je op terug kan vallen om je te helpen van A naar B te komen. Vergroot dus je logistieke zelfredzaamheid door te investeren in jezelf en omgeving door het behalen van het rijvaardigheidsbewijs.

Verandering begint bij bewustwording. Mijn vraag aan de lezer: welk positief effect zou het hebben als er wordt geïnvesteerd in het behalen van een rijbewijs in een gezin? Niet iedereen hoeft een bewijs te hebben.

Alles begint met 1 individu.

- Advertisement -
Latest news
- Advertisement -
Related news
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in