5.9 C
Amsterdam
woensdag, april 17, 2024

First Lady Mellisa Santokhi heeft Corona

- Advertisement -

UPDATE: Rectificatie lees u hier.

First Lady Mellisa Santokhi heeft Corona! Mellisa Santokhi-Seenacherry is positief getest op Covid-19. De echtgenote van de huidige president van de Republiek Suriname Chandrikapersad Santokhi is echter volledig gevaccineerd. Haar eerste prik met het AstraZeneca vaccin was op 24 februari 2021. Op woensdag 5 mei 2021, precies tien weken na haar eerste prikje, kreeg de presidentsvrouw het tweede prikje toegediend in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Over het nemen van het Covid-19 vaccin zegt Melissa zelf: “We hebben ons allemaal moeten aanpassen, als samenleving hebben wij ons deel moeten doen door ons aan de maatregelen te houden en wij zijn trots op onze mensen dat zij hun verantwoordelijkheid genomen hebben.”

We hebben ons allemaal moeten aanpassen

Het gaat niet goed met de besmettingen in Suriname

Het is januari 2022, we hebben net oudjaarsdag achter de rug. Maar Suriname lijkt Covid-19 niet serieus te nemen. Mellisa Santokhi heeft Corona. Zou dit het land doen nadenken? De feesten gaan gewoon door. De handhaving lijkt met vakantie! De cijfers liegen er namelijk niet om: “In vier dagen tijd zijn er al 2.014 besmettingen. Dit is meer dan heel december waarin 1.598 positieven zijn geregistreerd. Het reproductiegetal verbreekt ook eerdere records en is vandaag 9.11. Dit houdt in dat 100 mensen in staat zijn 911 personen te besmetten.

Er zijn 1.727 swabs afgenomen, waarvan 907 negatief zijn. Van de geteste mensen is bijkans de helft, 47.48% positief. Dit is veel te veel. Volgens de normen van de Wereldgezondheidsorganisaties moet het percentage positieven onder de 10% zijn om de situatie onder controle te kunnen houden. Op Coronie na zijn er in alle districten mensen positief getest.

Op de Intensive Care Units worden 2 zieken verzorgd. In de zorginstellingen zijn 14 Covid-patiënten opgenomen.” (Bron: Starnieuws)

- Advertisement -
Latest news
- Advertisement -
Related news
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in